AKTIVITETER

Salige Godseier Schulz egen 'Natur-Parck' er nå tilgjengelig for alskens sprell;


HVA GJØR MAN PÅ OLDERNÆS EN SOLSKINNSDAG?

Når man våkner til bølgeskvulp og solen skinner og hele livet synes at ligge foran en, da begynner man med en frisk morgentur til Ålnestangens tupp; 'Den Tupptour'. Du følger en 2,5 kilometer skogssti på solsiden som passerer badestrender og svaberg an mass. En ca. 2000 år gammel åpen gravhaug viser sitt innhold før du står midt ute i det store Snåsavann, på trygg trollformet kalkberggrunn selvsagt.

Synes man at man ikke har funnet en stor nok strand går turen til den 2 kilometer lange og langgrunne Grønnørstrand. Av Godseieren kalt 'Den Hexhusstrand' grunnet gammel heksehusruin og magisk skjønnhet. Nå befinner man seg på den andre tangen vår; Tynestangen, som også har et nettverk av skogsstier samt hele to kortere joggesikre tuppturer, eller en 4 kilometers runde.

Vår milelange småknudrete kyst kan også nytes fra en av våre utleibare robåter. Et strandhugg på en av våre 25 strender eller småholmer med picknik-kurv bør man unne seg og sine.

HVA GJØR MAN PÅ OLDERNÆS EN REGNTUNGDAG?

Med rett utstyr og lystig mot gjør man det samme som på en solskinnsdag, men å prøve fiskelykken er muligens et mer naturlig valg. Dette gjør man godt fra en av våre utleibare robåter (Elektrisk motor med full-ladet batteri kan også rimelig leies), eller man følger de oppmerkede fiskestier til utmerkede kasteplasser eller "Angel-spots" som de så treffende heter her.

Våre utleiehytter er ellers utstyrt med søvnig litteratur, utmerket til å duve gjennom lange timer med våte drypp i kakofoni med vedovnens muntre knatter. Og finner du ikke din bok så legg turen innom selve Sommerresidenzens flerspråklige bibliotek. Her kan alle våre gjester sitte i salige Godseierens egne gemakker å fylles med nettopp salighet.

I det regnfulle er det lov å forsøke noen av Snåsas andre attraksjoner...

KAN MAN GJØRE NOE UTENOM OLDERNÆS?

Har man nytt Oldernæs til fulle har man egentlig opplevd det beste man kan i disse egne, men man kan friske seg opp til en fjelltur i ny og ne, om ikke bare for å beskue Oldernæs særegne formasjon fra oven, så også for å besøke en av Snåsas 20(+-) sætre med servering. Eller man besøker det sør-samiske museum; 'Saemien Sijte', eller Snåsamannens hjem 'Gjerstadhuset', eller man gjør en vandring i den sjarmerende mikrohavnebyen 'Viosen'.

Fjellene i Snåsa er slake og slepne og ikke så veldig høye og med tregrense rundt på 4-500 meter over havet. Men her er store avstander med tildels tunggått myraktig terreng. Lettere turer kan anvises av oss. Foruten det 4 kilometer nære Jørstadfjell (450 m.o.h.) anbefales en tur til fjellvatnene Øydingen eller Grønningen (40 km med bil el. sykkel). Her når man lett høyfjellet med gode utsiktspunkter utover nær endeløse vidder mot Sverige, og med store muligheter for å støte på en reinsdyrflokk.